16.10.2013

Kinkkupiirakka ja grahamsämpylät

Viimepostauksessa hehkuttelinkin leipomisinnostumistani ja nyt aattelin lisätä kuvat ja ohjeet parista kokeilemastani perusjutusta.

Kinkkupiirakka

IMG_2105  

pohja: 
100g margariinia
1½dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
½tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1dl kermaa tai vettä

 täyte:
200g kinkkusuikaleita
200g juustoraastetta
3 munaa paprika
1 tlk kermaviiliä tai 1dl maitoa

1. Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan neste ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele (kostutetuin) sormin piirakkavuoalle.
3. Paista ensin n. 10 min 225 asteessa uunin alatasolla.
4. Valmista täyte ja kaada se puolikypsälle pohjalle.
5. Paista vielä uunin keskitasolla n. 15 min.

Itse sain tällä ohjeella aikaseks 18 isoa sämpylää. 

Grahamsämpylät IMG_2147 IMG_2165

5dl vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
3/4dl siirappia tai 2rkl sokeria
n. 7dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
4dl grahamjauhoja
½dl öljyä

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
3. Lisää öljy.
4. Kohota n. 30 min.
5. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota vielä hetki pellillä ennen uuniin laittoa.
6. Voitele sämpylät vedellä ja paista n. 20 min 200 asteessa.


IMG_2102 Leipomisseuraksi tarvitsee tietty aina jotain höpötystä tai musiikkia. Kullan tyköö löytyy tämmönen söpö vintage-radio, joka ajo asian varsin hyvin.

Mitä leipomuksia te ootte viimeaikoina kokeilleet tai aiotteko lähiaikoina kokeilla jotain? Mitäs tykkäätte tämmösistä reseptipostauksista?

1 kommentti: