7.5.2015

Herkullisen pehmeät rahkaletut

letut5 Letut, mansikat ja maito - mun pyhä kolminaisuus, josta en ikinä luovu. Letut on ollu mun lempiherkkua niin kauan kuin vaan muistan. Kotikotona syödään melkeinpä enemmän lättyjä kuin laki sallii, mutta minkäs sille voit kun kunnon rasvasesta lehmän maidosta tehdyt lätyt on niin super hyviä.
   Oonkin kehitellyt viime aikoina erilaisia variaatioita letuista. Oon taikonut esimerkiks mustikka-banaanilettuja, jotka maistu aika erikoisilta ja hyviltä samaan aikaan. Lemppariks on kuitenkin muodostunut rahkasta tehdy letut! Niistä tulee ihanan pehmeitä ja ainakin mun järjen mukaan ne on vieläpä hitusen normaaleja terveellisempiä. Aattelinkin jakaa näiden ohjeen myös teille.

letut1 Tarvitset:
2 munaa
1 purkki rahkaa
liraus maitoa (n. ½dl)
n. 1 tl suolaa
vanilliinisokeria oman maun mukaan (tai normaalia sokeria)
n. ½ dl vehnäjauhoja
rasvaa paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset ja tadaa - taikina on valmis! Jauhoja kannattaa laittaa sen verran, että taikina vaikuttaa sopivan paksulta. Taikinasta voi myös jättää maidon pois, jolloin jauhojakaan ei tarvitse niin paljoa. Ite en ikinä mittaile jauhoja vaan heittelen niitä sekaan omasta mielestäni sopivan määrän, joten ohjeen määrä ei välttämättä pidä tasan tarkkaan paikkaansa. Mutta jokainen lettuja joskus tehnyt varmasti tietää, millaista sopiva taikina on. 

letut2 letut3Letuista kannattaa tehdä melko pieniä, jotta ne on helpompi kääntää - nää meinaan hajoaa melko helposti. Ite käytän ihan normaalia paistinpannua paistossa, mutta parempi tähän vois olla varmastikin ihan kunnon pikkulättypannu, joka mun ainakin pitää hankkia lähiaikona!
   Tällä ohjeella lettuja tulee kuvan mukainen pino. Tästä määrästä riittää hyvin 2-3:lle nälkäiselle! Tai no, mä kyl vetäsen ton läjän helposti vaikka yksinkin! Haha.
letut4 letut6
Nauti letut maidon ja mansikoiden kera, niin makunautinto on taattu!

3 kommenttia:

  1. Oi nam miten hyvältä ja helpolta näyttää!

    http://more-than-we.blogspot.fi/

    VastaaPoista