3.10.2015

Healthy pizza

Veikkauksen nettiarvat on koukuttavia. Onneks viisas osaa lopettaa ajoissa ja allekirjoittanut siirsi tilillensä just muutaman lisäeuron. Hah! Mut asiasta toiseen. Viimeaikoina on tullut leivottua terveellisiä muffinsseja, bataattihamppareita ja suklaaprotskulettuja. Jotenkin terveellisemmät vaihtoehdot epäterveellisistä ruuista on saanut mut täysin koukuttumaan. Tällä kertaa vuorossa olikin terveellinen pitsa. Ja myönnettäköön, että mun suuhun nää terveellisemmät vaihtoehdot on monesti olleet jopa parempia kuin alkuperäset. Esim. bataatti tavanomaisen hampparisämpylän sijaan on jotain niin hyvää!
   Tän terveellisen pizzan ohjeen bongasin täältä mariannan blogista ja pakkohan tätä oli päästä testailemaan. Ja mä ainakin tykkäsin tästä, joten olkaa hyvät, tässä ohjetta myös teille!

pizza1pizza5 Pohja: 5 munaa ja ripaus suolaa

Sen lisäks että tää on terveellisempi vaihtoehto, niin tää on myös huomattavasti helpompi. Ei tartte ruveta sotkeen jauhojen, öljyn, hiivan, sun muiden kanssa.

pizza6Laita uuni lämpeämään n. 200 asteeseen. Erotte valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaiset sekaan vatkaten pienellä teholla. Lisää halutessasi ripaus suolaa tuomaan makua. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla (vinkki: leivinpaperin saa pysymään paremmin paikoillaan, kun roiskii pellin pohjalle pari tippaa vettä) ja kaada vaahto pellille. Laita uuniin esipaistumaan noin 12 minuutiksi.

pizza4 Pohjan paistuessa valmistele täytteet. Mä itse laitoin paaaaljon paprikaa, ananasta ja kinkkua.

pizza7 Tomaattimurskan sijasta voi käyttää myös ketsuppia, mut ite tykkään ainakin enemmän ensin mainitusta vaihtoehdosta. Yleensä laitan vielä murskan sekaan pari lusikallista pitsamaustetta ja tomaattipyreetä antamaan makua.

Ota pohja uunista ja lado ainekset pitsan päälle. Mä oon muuten niitä ihmisiä, joiden mielestä juusto kuuluu olla pitsan täytteiden päällä eikä alla. Samoin leipää tehdessä laitan aina kurkun alimmaiseks ja juuston tai kinkun päälimmäiseks. Koska hei, se juusto/kinkku pitää ne kurkun viipaleet paikoillaan, kuten myös pitsassa - juusto pitää täytteet aloillaan! Hassua(ko)!?

pizza3 Paista uunissa vielä noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on hieman ruskistunut.

  pizza2
Nauti kylmän cokiksen kera. Parempaa comboa ei oo edes olemassa! Hah!

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Täytyy testata :D


    http://viiviviljaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Mä olin ainaki vähä skeptinen tätä kohtaan, mut yllätyin kyl positiivisesti! :)

      Poista
  2. Tuo pohja kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta! Itse en ole yhtään pizzan ystävä, mutta mummon kermaviilipohjainen pizza on niin pop! Ehkä tämä johtuu siitä, ettei se ole niin kovin pizzamainen. Täytteisiin kuuluu tonnikalaa, purjoa, herkkusieniä, ananasta ja juustoa, pohjalle tottakai tomaattipyre. Niiin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii, kuulostaapa hyvälle! Kermaviili vois kyl antaa vähän uutta potkua munkin pitsoihin! :D

      Poista
  3. Moikka! Olit kommentoinut Linkkaa blogini -postaukseen ja olet viiden suosikkiblogini joukossa :) Saanko käyttää blogisi kuvia tehdessäni esittelyä lemppareistani?


    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Hei vitsit, mahtavaa! :) Saat tottakai! :)

    VastaaPoista
  5. Oi miten hyvän näköinen! Pakko on kyllä kokeilla! :)

    VastaaPoista