18.10.2016

Pizza Chiansiemenpohjalla

Hyviä pizzaohjeita ei voi koskaan olla liikaa? Eihän? Ainakaan niitä terveellisempiä versioita, koska niitähän voi vetää napaansa vaikka joka päivä. Ja kuka nyt ei haluais syödä päivittäin pizzaa? Siitä saa vieläpä aikaan miljoonia eri variaatioita. Aiemmin mä oon tehnyt pizzoja ihan perinteisellä vehnäjauhopohjalla, terveellisellä kananmunapohjalla, jonka ohje taitaa täältä blogin uumenistakin löytyä ja onhan sitä tullut testattua kukkakaalipohjaakin, mutta mun viimeks testaama chiansiemenpohja on ehdottomasti kaikista paras! Ohje on napattu Virpi Mikkosen Kiitos Hyvää Pikaruokaa -kirjasta ja ykskään ton kirjan ohjeista ei oo pettänyt mua tähän mennessä. Tää chiansiemenpohjakin oli niin hyvää, että sitä on tullut viimeaikoina taiottua useammankin kerra ja halusin tulla sen jakamaan jopa tänne blogiin asti.

chian siemen pohjainen pitsa
Chiansiemenpohja

3 rkl chiansiemeniä + 1 dl vettä
1,5 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
½ dl oliiviöljyä
2 dl vettä
ripaus suolaa

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Sekoita chiansiemenet ja vesi keskenään. Anna siementen turvota rauhassa ja sekoita sillä aikaa kuivat aineet keskenään. Lisää niiden sekaan vielä öljy ja vesi. Lisää joukkoon myös turvonneet chiansiemenet. Anna taikinan olla pari minuuttia ja painele se sen jälkeen ohueksi pellille. Tästä ohjeesta tulee 1 iso pyöreä pizza. Esipaista pohjaa noin 7 minuuttia ja valmista sillä väliin täytteet.
  chia pizzaAlkuperäisessä ohjeessa täytteenä oli bataattia, mutta mä en lähtenyt sekoittamaan bataattia pizzaan - kuulostaa ihan liian hassulta yhdistelmältä. Mä syön mieluummin bataattini bataattiranuina. Itsehän laitoin pizzan päälle siis tomaattimurska-tomaattipyre -sekotusta, jonka olin maustanut hyvin mustapippurilla ja pizzamausteella. Täytteeks valikoitui paprika, aurinkokuivattu tomaatti, punasipuli, ananas sekä vuohenjuusto. Mun lidlistä ostamani vuohenjuusto oli muuten todella outoa. Sen reunat oli ihmeellisiä kuivia känttyröitä... Mutta lopputulos oli kuitenkin äärettömän hyvä. Niin ja kun päälle vielä heitteli vähän rucolaa, niin ah, meinaa nytkin herahtaa vesi kielelle.
  pizza chia pohja blogi Tällä ohjeella tehty pohja on todella rapea reunoista ja keskeltä mehevä chiansiemenien ansiosta. Kannattaa ehdottomasti kokeilleaja viettää vaikkapa pizzatiistaita! Tää ohje on vieläpä niin paljon helpompi ja nopeempi kuin se perinteinen vehnälättypohja, kun ei tartte vaivata taikinaa ja ootella sen kohoamista. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. vau, onpa hyvän näköistä! täytyy varmaan itsekkin kokeilla joskus :)
    veerakatariinv.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu hyvälle! Kantsii ehdottomasti kokeilla. :)

      Poista