22.10.2017

Terveellinen kurpitsapiirakka

Mikä ehdottomasti kuuluu syksyyn, maistuu hyvälle ja tuo kotiin taivaallisen tuoksun? No kurpitsapiirakka tietenkin! Mun luomus ei ehkä oo se kaunein ja reunatkin saatto ottaa himpun verran liikaa väriä itteensä, mutta ei anneta pikkuseikkojen haitata. Maku oli kuitenkin mitä parhain ja toi ehdottomasti niin syksyisen fiiliksen.

terveellinen kurpitsapiirakka ohje 4 
Terveellinen kurpitsapiirakka

Pohja:
10 isoa tuoretta taatelia
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemenrouhetta
2 rkl kookosöljyä
2 rkl kookosmaitoa

Täyte:
4 dl kurpitsasosetta / 1 (myski)kurpitsa
2 dl kookosmaitoa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta
½ tl muskottipähkinää
½ tl inkiväärijauhetta
½ tl kardemummaa
ripaus suolaa
3 rkl hunajaa

Jos valmistat täytteen kokonaisesta kurpitsasta, pilko kurpitsa viipaleiksi (kuoret saavat olla mukana) ja laita uuniin paahtumaan 200 asteeseen noin 20 minuutiksi. Itse käytin tähän myskikurpitsaa. Kannattaa heittää myös kurpitsan siemenet uuniin samalla kertaa, niin saa ne kätevästi paahdettua siinä sivussa. Valmista tällä välin pohja. Poista taateleista kivet. Heitä kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Painele valmis massa 16 cm irtokakkupohjavuoan pohjalle ja reinoille.

Poista kypsyneistä kurpitsoista kuoret. Soseuta kurpitsa esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ota sosetta 4 desiä täytettä varten. Yli jääneen soseen voi hyötykäyttää esimerkiksi valmistamalla kurpitsapuuroa tai heittää ihan vaan kasvissosekeiton sekaan. Heitä kaikki täytteen ainekset sekaisin ja aja tasaiseksi tehosekoittimella. Tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita ja makeutusta.  Kaada valmis täyte pohjan päälle. Paista uunissa 40 minuuttia 175 asteessa.
  terveellinen kurpitsapiirakka ohje 5

Alkuperäinen ohje, josta inspiraation sain löytyy täältä. Tätä kannattaa todellakin kokeilla, jos yhtään tykkää kurpitsasta. Pohja on ihanan rapea ja makea ja täyte täydellisen täyteläisen pehmeä. Niin ja tuoksu todellakin oli mitä huumaavin kodissa tätä paistaessa. 

terveellinen kurpitsapiirakka blogi terveellinen kurpitsapiirakka ohje 6
P.S. Puolet kurpitsapiirakasta on jo vedelty omaan napaan. Eikös se niin oo, että sen jälkeen saakin jo lähteä fiilistelemään jouluherkkuja?

6 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Tulen varmasti kokeilemaan. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa ja näyttääpä herkulliselta :p Ja joo, kyllä nyt saa jo fiilistellä jouluherkkuja, tein ekat joulutortut tällä viikolla!

    - Kiia / https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, että joo, nyt todellakin saa fiilistellä niitä jouluisiakin herkkuja!! :)

      Poista
  3. Ompa ihanan kuuloinen resepti! Mulle kurpitsa ei ole tuttu raaka-aine ollenkaan.. en ehkä uskalla kokeilla :D

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta heii, ei muuta kuin rohkeesti kokeilemaan. Esimerkiks ihan vaan vaikka kasvissosekeiton seassa aluks. :) Kurpitsa on kuitenkin ihana raaka-aine. :)

      Poista